Vlasnik hotela za seksualnu toleranciju ne mari

U jeku turističke sezone incident u Zadru izazvao je skandal u hrvatskoj, ali i svetskoj javnosti

396

Fabiano Vallim, gost iz Sao Paula u Brazilu, radiolog i ljubitelj fotografije, bukirao je hotelski smeštaj preko sajta Booking.com u Zadru, međutim, posle nekolikodana, stiglo mu je obaveštenje da je njegov smeštaj otkazan. Naime, vlasnik apartmana mu je poslao poruku sledeće sadržine:

– Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju. Tomislav Gospić.

U potpisu je stajalo ime pretpostavljenog vlasnika zadarskog hotela sa četiri zvezdice po imenu Identitet. Valim, koji je na odmor planirao da ode sa suprugom, odgovorio je na sledeći način: “Dragi Tomislave Gospić, iznenadio me vaš nepristojan odgovor na moju rezervaciju. Homofobno ponašanje poput vašeg trebalo bi da bude zabranjeno u čitavom svetu. Ali, i dalje verujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam kako ćete razumeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30. jula jer to je moj dogovor sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti.

Oduvek slušam vrlo lepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi niste deo toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio.“

Kada su pozvali broj koji stoji pored imena hotela, novinarima hrvatskog Jutarnjeg lista, javio se sin vlasnika, Aleksandar. Kada su mu objasnili zašto ga zovu, on im je rekao da je takva odluka doneta posle nereda koji je ostao iza para homoseksualaca iz Slovenije, da bi na njihovo pitanje šta vi bilo da su takav nered ostavili heteroseksualci, posle kraćeg ćutanja odgovorio da ga ne maltretiraju više.

– Pauza mi traje do 17 sati, nemojte me maltretirati, rekao je on i prekinuo je vezu.

Kada su ga ponovo nazvali, da bi mu rekli kako upravo pišu tekst i da im je potreban njegov komentar, začudio se što se o tome uopšte piše, rekavši da ga Tviter i mediji uopšte ne zanimaju, kao i da on ima pravo na svoj život i svoje odluke.

– Ovi što pišu po Tviteru samo potvrđuju da sam ja u pravu, kazao je on.

Ovaj slučaj i dalje intrigira javnost, pa su sve brojniji komentari na zvaničnom nalogu Booking.com u vezi sa spornim hotelom u vlasništvu porodice Gospić.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...