Note 9 je šik, ali ga iPhone X šije u benchmark testovima

Iako je novo Samsungovo čedo objavljeno tek juče, godinu dana star telefon ima bolje benchmark rezultate

194

Samsung je u četvrtak objavio svoje novo čedo, Galaxy Note 9, za koji su mnogi odmah rekli da je najbolji telefon do sada uopšte, ali ako ste od onih koji gledaju benchmark testove, to nije tako. Sajt Tom‘s Guide, koji se bavi testiranjem raznih performansi, objavio je da je Appleov iPhone X i dalje brži i bolji.

Iako znamo da rezultati benchmark testova ne oslikavaju korišćenje telefona u svakodnevnom životu, ali ako vam je stalo do brojeva, Note 9 je dobacio do 8.876 u GeekBenchu 4. Prošlogodišnji iPhone X ostvario je skor od 10.357 bodova. Treba pomenuti i da je još jedan Android flagship, OnePlus 6 napravio rezultat od 9.088 bodova.

Sad, treba istaći da je za potrebe testiranja korišćen osnovni Note 9 model sa 6GB rama i 128GB prostora, iako postoji i napredniji sa 8GB rama i 512GB prostora, ali košta i 250 evra više. OnePlus 6 takođe ima 8GB rama.

U 3DMark Slingshot Extreme 3.1 benchmarku Note 9 je ostvario skor od 4.639, a iPhone X je došao do 4.994. U ovom testiranju pobedio je OnePlus 6 sa skorom od 5.124.

Ako vas zanimaju ovi detaljni rezultati, kao i rezultati toga koji je telefon ima najbolje osvetljenje, kvalitet boja, pogledajte originalne testove na Tom‘s Guide.

Napominjemo još jednom da benchmark testovi ne oslikavaju realno korišćenje telefona, za šta služe prikazi korisnika, a da se o kvalitetu telefona može govoriti tek posle šest, osam ili 10 meseci, odnosno kada se naprave dugoročni prikazi nakon što je uređaj mesecima korišćen u svakodnevnom radu.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...