Radnici propalih firmi protestuju, u ministarstvu pitaju zbog čega

135

Desetak radnika ugašenih društvenih firmi protestovalo je danas ispred Gradske kuće u Nišu zbog neisplaćenih zaostalih zarada.

Predstavnik radnika Radoslav Spajić rekao je da nemaju nikakvu informaciju kada bi plate mogle da im budu isplaćene, jer nikako ne mogu da dodju u kontakt s gradskim rukovodstvom.

On je naveo i da su im u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražili pojašnjenje zbog čega protestuju.

„Da li je moguće da se mi okupljamo ovde poslednjih deset godina zbog zaostalih plata, a da nam nadležni kažu da ne znaju zbog čega. To nije moguće“, rekao je Spajić agenciji Beta.
On je kazao da u Ministarstvu za rad sigurno znaju razlog okupljanja nekadašnjih radnika s obzirom da su iz ministarstva u Niš proteklih godina stizali dopisi da bi isplata zaostalih plata dovela državu u bankrot.

„Pitanje je kako država nije bankrotirala kad su isplaćene pare za Republiku Srpsku, za Srebrenicu, za poplave u Albaniji ili u Japanu“, upitao je Spajić.

On je rekao da radnici nisu krivi što su im firme ugašene, već država, jer je ona donosila zakone o privatizaciji.

„Nas ne interesuje to što su se vlasti menjale. Nas interesuje samo to što imamo izvršne sudske presude koje potvrdjuju da nam plate nisu isplaćene“, kazao je Spajić.

Prema njegovim rečima, zbog odbijanja države da im isplati plate radici iz Niša su se obratili za pomoć ambasadama Nemačke, Amerike, Rusije i Kine, kao i Evropskoj uniji.

Radnici propalih društvenih niških firmi odnedavno protestuju podeljeni u dve grupe, pošto se ne slažu oko toga ko treba da ih predvodi i kako treba da se izbore za isplatu zaostalih plata.

Jedna grupa radnika protestuje utorkom, a druga petkom.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...