Roditelji prve dame postali Amerikanci

Bračni par je posedovao zelenu kartu koju je sponzorisala njihova ćerka

261

Tast i tašta predsednika SAD Donalda Trampa, Viktor i Amalija Knavs, koji su rodom iz Slovenije, dobili su američko državljanstvo.

Bračni par je posedovao zelenu kartu koju je sponzorisala Melanija Tramp. Prema useljeničkim zakonima SAD Melanijini roditelji su morali da imaju zelenu kartu najmanje pet godina, pre nego što su podneli zahtev za državljanstvo.

Oni su položili zakletvu kao američki državljani na privatnoj ceremoniji, potvrdio je njihov advokat.

Njihov advokat Majkl Vajlds, koji je prisustvovao ceremoniji polaganja zakletve, rekao je da su Viktor i Amalija ispunili uslov od 5 godina boravka u SAD, ali je odbio da kaže više detalja, prenosi Njujork Tajms.

Vajlds kaže da je porodična imigracija „osnova imigracionog procesa SAD“. Upitan da li je par dobio državljanstvo upotrebom ovog sistema, on je odgovorio, „Pretpostavljam“.

Melanijin otac, Viktor Knavs bio je prodavac automobila u slovenačkom gradu Sevnici, dok je majka Amalija radila u fabrici tekstila. Oboje su u sedamdesetim godinama.

Trampova supruga je postala američka državljanka 2006. godine. U SAD se preselila 2001. kao manekenka i koristila je „Ajnštajnovu vizu“, koju dobijaju osobe sa „izuzetnim sposobnostima“.

Njihov zet i američki predsednik često kritikuje američke imigracione zakone i naziva ih „najglupljim imigracionim zakonima na svetu“. Javno je bio protiv tzv. porodične „lančane“ imigracije. Tramp se zalaže za sistem zasnovanom na zaslugama gde prioritet imaju profesionalci, a ne članovi porodice. Njegovi stavovi o imigraciji izazvali su oštre kritike javnosti.

 

 

 

 

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...