Uz slogan „Festival festivala“, počeo 35. Nišvil

Večeras će na Nišvilu nastupati Omar Hakim i "Manhattan Transfer", jedna od najpopularnijih i najuticajnijih vokalnih džez grupa svih vremena, dobitnica 10 nagrada "Gremi"

258

NIŠ  – U niškoj Tvrđavi sinoć je počeo je glavni muzički program Nišvil džez festivala.

Zvezde prve festivalske večeri bili su saksofonista Kenny Garrett i rege sastav „Inner circle“.

Večeras će na Nišvilu nastupati Omar Hakim i „Manhattan Transfer“, jedna od najpopularnijih i najuticajnijih vokalnih džez grupa svih vremena, dobitnica 10 nagrada „Gremi“.

Treće večeri festivala biće obeleženo 85 godina od rođenja Nine Simon, a nastupiće njena ćerka Lisa i britanski bend „Matt Bianco“.

Na zatvaranju festivala, u nedelju 12. avgusta, nastupiće „Black art Jazz Colective“ i „Gipsy Kings“, bend koji je izazvao najveće interesovanje publike. Oni će nastupiti sa svojim osnivačem Pakom Baliardom, dobitnikom Nagrade za fuziju džeza sa drugim pravcima „Šaban Bajramović“.

Ovogodišnji, 35. po redu Nišvil nosi slogan „Festival festivala“ jer je festival uključio i druge umetničke forme naslonjene na džez.

Za posetioce je u prethodnih nekoliko dana bio organizovan filmski i pozorišni festival.  Narednih dana posetioci će moći da posete festivale poput „Striporame“, „Oldtimers festa“, kao i prvi književni festival.

Na umetničkoj koloniji „Art to Go Jazzy“ stvaraoci će se predstaviti slikama, skulpturama i crtežima. Novina od prošle godine jeste muzička bina namenjena najmlađim posetiocima „Jazz for Kids“.

Do nedelje 12. avgusta publika će na glavnim binama čuti 25 domaćih i inostranih bendova.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...