Goraždevac: Decenija i po od ubistva dece na Bistrici (VIDEO)

275

BEOGRAD – Sutra se navršava 15 godina od ubistva dece u Goraždevcu, a tim povodom Marko Ðurić poručuje da se budućnost srpsko – albanskih odnosa ne može graditi na nerasvetljenim zločinima i zataškavanju istine, te da je kažnjavanje terorista i zločinaca nesumnjivi interes oba naroda.

Direktor kancelarije za Kosovo i Meothiju poručuje i da su „njihovi prekinuti mladi životi i danas, kao i tog 13. avgusta 2003. godine, upozorenje da zlo ne spava i da je trajan i održiv mir nešto za šta se svi moramo boriti“.

„Za nama je petnaest godina tuge i bola zbog terorističkog napada na srpsku decu u Goraždevcu, ali i petnaest godina uzaludnog očekivanja i nade da će taj zločin biti rasvetljen, a zločinci privedeni pravdi“, naveo je Ðurić, saopštila je Kancelarija za KIM.

On ističe da su deca koja su ubijena i ranjena dok su se kupala u Bistrici, simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u godinama nakon dolaska međunarodnih snaga.

Činjenica da petnaest godina ovaj teroristički akt nije dobio sudski epilog ostaje mrlja na obrazu međunarodnih misija, čiji je osnovni zadatak bio uspostavljanje vladavine prava i zakona na poratnom Kosovu i Metohiji, rekao je Đurić i dodao da:

„Počinioci ovog zločina, kao i ubice žetelaca u Starom Grackom, porodice Stolić u Obiliću i putnika autobusa „Niš ekspresa“ kod Podujeva, moraju biti kažnjeni u ime pravde, ali i kao dokaz da je vreme ideologija mržnje i zla za nama“.

Zločin u Goraždevcu, na reci Bistrici, dogodio se 13. avgusta 2003. godine kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu od oko 50 dece i mladih i tom prilikom ubile Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12), i teško ranile Ðorđa Ugrenovića (20), Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12) i Dragana Srbljaka (13).

 

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...