Koji su to najbolji psi za decu?

Decu psi uveseljavaju, čine ih poverljivim, odgovornim i razigranijim osobama, otvrenim za prirodu, različitost i nove ideje.

1.499

Šta želite za svoju decu? Samo najbolje i sigurno.

Koga želite kraj svoje dece? Samo najvernije, najbezazlenije i najnežnije osobe, naravno! Isto je i sa ljubimcima.

Dileme su posebno snažne ako u domu imate zaista malu decu, ili ako se mališani još uvek boje pasa, ili tek uče da hodaju.

Sa druge strane, želite da ih bezbrižno posmatrate dok se igraju i trče zajedno, i da se osećate spokojno čak i kada vam nisu na oku.

Kada birate psa za svoju porodicu, važno je da budete svesni da mnogo toga zavisi od dinamike vašeg doma, energije, stila života, uzrasta, zauzetosti i odgovornosti svakog pojedinca.

Evo šta još  treba uzeti u obzir:

Veličinu psa

Sitniji psi su izuzetno nežni, pa će se o njima valjano brinuti deca starijeg uzrasta. Zvuči paradoksalno, ali krupnije rase pasa često su mnogo nežnije, pažljivije i zaštitnički nastrojene prema maloj deci. Naravno, sve zavisi i od prostora kojim raspolažete, i od toga da li živite u kući sa dvorištem ili u stanu.

Energiju:

Informišite se o odlikama rase u odnosu na količinu energije i stepen aktivnosti koji je određenim vrstama potreban. Budite iskreni prema sebi i objektivni u odnosu na pažnju i vreme koje su svi članovi vašeg domaćinstva spremni da mu posvete.

Ovu su rase koje su se pokazale kao izuzetni saputnici pri odrastanju dece u porodici:

Mali psi:

 1. jazavičar
 2. francuski buldog
 3. havanezer
 4. papillon
 5. pag
 6. bigl
 7. pudla

Veći psi:

 1. bokser
 2. škotski ovčar
 3. zlatni retriver
 4. irski seter
 5. labrador retriver
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...