Odbornica objavila potresan snimak, a zatim izvršila samoubistvo

Nije najasnije koji su joj bili motivi za tako tragčan kraj

1.119

HAG – Odbornica gradske skupštine u Hagu i do nedavno poslanica parlamenta Holandije, Vili Dil (53), izvršila je samoubistvo nakon objavljivanja potresnog snimka na društvenoj mreži Facebook.

Poslanica je bila član holandske Partije za slobodu, koja se zalaže za zabranu prijema ilegalnih migranata u zemlju. Ona je bila poznata po ekstremnim antimuslimanskim stavovima, čak do zalaganja da na njih treba baciti atomsku bombu! Na snimku koji je objavila, a koji je u međuvremenu skinut sa društvene mreže, iznela je svedočenje da je prošle godine bila žrtva grupnog silovanja od strane migranta.

Optužila je vladajuću stranku, koja podržava politiku otvorenih granica za migrante,kao i kolegu Arnoda Van Dorna, da je njeno silovanje bilo organizovani deo kampanje vršene u cilju zastrašivanja.

Na snimku, obajvljenom neposredno pre samoubistva, Vili Dil je reka:

„Samo želim da svet zna istinu. Dana 15. marta 2017. godine, grupa muslimana me je kidnapovala, silovala i zlostavljala, jer su hteli da ućutkaju moj glas u gradskom parlamentu u Hagu. Nakon što su završili, rekli su: „Da li poštuješ Muhameda, da li poštuješ Alaha, da li poštuješ Arnouda?“, prenosi britanski „Daily Mail“.

Dodala je da ovim putem saopštava javnosti da napušta politiku, jer se plaši da bi neko mogao da povredi njenu decu:

„Ne mogu da živim sa tim. Ti ljudi mrze žene, a mrze i mene…Zato sam odlučila da sve ovo prekinem“.

Iz holandske policije je saopšteno da ih je Vili Dil obavestila o silovanju, ali da nije podnela zvaničnu pismenu prijavu, te da njima nisu jasni razlozi za takav njen postupak. Gradonačelnica Haga Paulina Kirke objavila je da je šokirana vešću o samoubistvu poslanice i dodala;

„Gradsko veće Haga izgubilo je umešnu i strastvenu savetnicu i koleginicu“.

Lider opozicije Gert Vilders je na svom Twitter nalogu napisao da će mu Vili Dil nedostajati i kao osoba, ali i kao član stranke.

 

 

Izvor Daily Mail
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...