Kompanija “Juiced Bikes” pomera standarde sa novim električnim biciklom

E-bicikl “HyperFat HF1100” sa maksimalnom brzinom od 65km/h

1.159

Električni bicikl je prešao dug put u poslednjih nekoliko godina. Uprkos tome što je prvobitno dizajniran da biciklistima obezbedi relativnu količinu pomoći, mnoge kompanije sada pomeraju granice onoga što se može smatrati biciklom.

Na tržištu su sada zastupljeni različiti modeli bicikala, od retro ciklusa, do brzinaca koji mogu postići brzinu veću od 80 km/h.

Kalifornijska kompanija “Juiced Bikes” nedavno je tržištu prikazala par zanimljivih e-bicikala.
“Juiced Bikes” je prošlog meseca počela sa pretprodajom nove linije mini e-bicikala “City Camper” i “Hyper Scramblers” i već je ispunila planirani cilj od milion dolara u pretprodaji.

Najnoviji e-bicikl koji se priključuje klubu brzinaca sa brzinom od preko 60km/h je model “HyperFat HF1100” koji proizvodi kompanija “Juiced Bikes”.
Pored maksimalne brzine od 60 km/h, ovaj električni bicikl ima i druge impresivne specifikacije. “HyperFat HF1100” sa motorom “12T Mac” (koji ima kontinuiranu snagu od 1.100W) i baterijom od 51.8V, će izvlačiti oko 1.813 W na vrhuncu snage baterije.

“Mac” motor je poprilično popularan kod proizvođača e-bicikala zbog kombinacije male težine i velike snage.
Litijum-jonska baterija od 51.8V je prilično velika po standardima industrije e-bicikala, što bi obično značilo da e-bicikl ima veliku autonomiju kretanja, međutim kod ovog modela je fokus baterije na postizanju što veće brzine od preko 60 km/h.

“HyperFat” ima prednju sijalicu jačine 1.050 lumena, integrisani LCD displej sa trkačkim režimom vožnje i 3 veličine rama sa podesivom prednjom viljuškom.
Takođe “HyperFat” ima točkove od 26 inča, zadnji blatobran, hidraulične disk kočnice od 180 mm i “Shimano” menjač sa 9 brzina.
Cena e-bicikla “HyperFat HF1100” je 3.299 dolara u pretprodaji, preko web sajta kompanije „Juice Bike“ a najavljena maloprodajna cena će biti 3.799 dolara.

Izvor Techbrif
Loading...