Narodna stranka: Vlast da smanji akcize na gorivo

Bližimo se momentu kada će građani Srbije na raznorazne akcize, poreze i prireze dati i poslednji dinar iz slamarice, smatraju iz obe stranke

317

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da novim poskupljenjem goriva država nastavlja da na teret građana stvara lažni suficit i da je za visoku cenu goriva kriva vlast koja neće da smanji akcize na gorivo.

„Narodna stranka još jednom poziva vladajući režim da smanji akcize na gorivo kao i druge takse i prireze koji dodatno opterećuju kućne budžete već osiromašenih građana“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Aleksić je rekao da po svakom litru benzina koje građani kupe na pumpama Srbije država uzima više od 83 dinara, a po svakoj litri dizela više od 86 dinara.

On je dodao da je od dolaska Srpske napredne stranke na vlast prosečna poreska stopa porasla za 13,6 odsto, da je PDV povećan sa 18 na 20 odsto, a da su akcize na struju 7,5 odsto. Vlast je, kako navodi, za sedam godina zadužila Srbiju za 10 milijardi evra, a država od građana uzima novac još i kroz akcize na kafu, duvan i alkoholna pića.

„Bližimo se momentu kada će građani Srbije na raznorazne akcize, poreze i prireze dati i poslednji dinar iz slamarice. Tada će, nažalost kasno, svima postati jasno da nas ovakva ekonomska politika vodi ka potpunom kolapsu ekonomskog sistema“, rekao je Aleksić.

On je naveo i da je ministar finansija Siniša Mali u junu rekao da „Vlada razmišlja o smanjenju akciza na gorivo“ i upitao koliko dugo će još trajati taj proces razmišljanja.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...