Nova donacija Japana vredna 1,5 miliona evra

238

Ministаr unutrаšnjih poslovа Nebojšа Stefаnović i аmbаsаdor Jаpаnа Djunići Mаrujаma predstavili su donaciju Japana vrednu oko 1,5 miliona evra.

Donaciju čini 12 rafting i 12 spasilačkih čamaca, kao i platforme za spasavanje i prikolice za čamce, ronilačka odela, kompresori za vazduh, motorne testere i druga oprema.

Ministar Stefanović rekao je da se oprema već koristi, a da je Vlada Japana posle poplava 2014. godine do sada centru za vanredne situacije i za uklanjanje posledica poplava donirala oko 8,7 miliona evra.

Stefanović je rekao da je u vreme poplava 2014. godine, Vlada Japana Srbiji donirala pet miliona evra, a građani Japana više od dva miliona.

Ambasador Marujama se prvo obratio na srpskom i rekao da se nada da će donacija Vlade Japana doprineti sigurnosti građana Srbije.

On je rekao da donacije nisu jednostrane, već i da je Srbija pomogla Japanu kada je istok te zemlje bio pogodjen zemljotresom i sada kada je zapad zemlje pogođen poplavama.

„Pouka je da nas prirodne katastrofe pogađaju kada ljudi zaborave na prethodne. Zato treba da se pripremimo za one u budućnosti“, rekao je Marujama.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...