Spomenik bivšem lideru SPS može malo da sačeka

275

BEOGRAD – Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović izjavila je danas da unutar SPS-a ima različitih stavova o tome da li bivšem srpskom predsedniku Slobodanu Miloševiću treba podići spomenik.

„Mi smo mišljenja da u ovom trenutku ima neuporedivo značajnijih, pre svega državnih pitanja, kojima se bavimo. To pitanje, ako malo sačeka, i dobije pozitivan odogovor neće se ništa izgubiti“, rekla je za televiziju Prva Slavica Djukić Dejanović, koja je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Dodala je da u SPS-u ima onih koji smatraju da spomenik Miloševiću treba podići odmah, ali i da ima onih koji smatraju da treba da se sačeka vreme i istorijska ocena.

Ona je kazala da će naredna decenija dati neke odgovore, konkretnije nego što ih trenutno ima, na to, ali i na druga pitanja.

„Sva ona pitanja koja još dele gradjane Srbije treba da budu ostavljena za vreme kada će oni jedinstveno na osnovu činjenica koje dobijaju od stručnjaka, u ovom slučaju istoričara, opredeliti jedan definitivan stav“, rekla je Slavica Djukić Dejanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...