Drama kod Pule: Spasen dečak, četiri sata izgubljen plivao u moru

236

Pripadnici pomorske policije Pula-Pola danas u poslepodnevnim satima spasili su iz mora maloletnog mađarskog državljanina, koji je u moru proveo duže od četiri sata te je, u trenutku kada su ga policijski službenici pronašli, bio već na izmaku snaga.

Naime, danas oko 16.25 sati, policija je primila dojavu 48-godišnje rumunske državljanke da je njen maloletni sin, mađarski državljanin, oko 13 sati otišao da pliva na pulskoj plaži Saccorgiana i da se još nije vratio. Budući da je mladić i prethodnih dana plivao sat do dva, roditelji se nisu odmah zabrinuli, ali kako je vreme odmicalo, shvatili su da nešto nije u redu pa su obavestili policiju.

Pulska policija odmah je uputila nekoliko svojih pripadnika, koji su zajedno sa spasiocima započeli da pretražuju priobalni deo. Budući da je dečak već duže vreme bio u moru i je svaki minut bio važan, angažovan je i policijski brod P-318.

“Na moru su bili jak vetar i jake struje, ali do lokacije smo došli za dvadesetak minuta te smo odmah započeli traganje za dečakom. Ubrzo smo, nakon svega pet minuta, oko 70 metara od obale, u blizini Zlatnih stena, uočili mladića“, ispričao je policijski službenik.

Mladić je plivao dezorijentisano između uvala Soline i Saccorgiana te je već bio umoran policijski službenici su mu pomogli da se popne na brod i uputili se s njim prema obali. Odmah su ga osušili i ugrejali, dali mu dali vodu i ohrabrili ga da će se uskoro sresti s roditeljima.

‘Na obali su čekali hitna pomoć i roditelji. Majka je u suzama zahvaljivala što smo joj pronašli sina i što je sve u redu“, rekao je policijski službenik.

Izvor Index.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...