Ovo je prvi grad u Srbiji koji će imati daljinsko očitavanje potrošnje vode

524

VALJEVO – Valjevo će biti prvo mesto u Srbiji u kome će uskoro biti primenjen novi daljinski sistem upravljanja i očitavanja potrošnje vode zahvaljujući opremi koju je donirala danska ambasada.

Prema rečima direktora JKP „Vodovod“ u Valjevu Ðorđa Milanovića, u pitanju je oprema kompanije „Kamstrup” u ukupnoj vrednosti od četiri miliona dinara.

„Mi smo konkurisali sa projektom daljinskog upravljanja i očitavanja potrošnje vode za nekoliko gradskih ulica. Oprema je stigla i nakon ugradnje i njenog instaliranja inkasanti neće više izlaziti na teren jer će sve biti smešteno u kontrolnoj sobi upravne zgrade. Vodovod će u ovom trenutku znati šta se dešava“, rekao je Milanović za Glas zapadne Srbije.

On je objasnio da je pogodnost i u tome što je ugrađen alarm koji u svakom trenutku detektuje probleme sa pritiskom i signalizira kvar na kućnim instalacijama kao i neuobičajenu potrošnju, što je važno za sve potrošače.

„Širenje ovakvog sistema i njegova primena je prvi primer u Srbiji”, rekao je Milanović.

On navodi i primer da Danci sa pet miliona kubika godišnje snabdevaju grad sa više od 100.000 miliona stanovnika. U Valjevu se troši 11 miliona kubika vode što je podatak za poređenje i ugledanje na savremeno rešenje i uspešnu praksu.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...