„Vozim već 45 godina, ali ovakav šok nikad nisam doživeo!“(VIDEO)

Stravičan prizor nesreće

1.386

Državljanin Srbije V. K. (44) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 7.40 sati na Istarskom ipsilonu na deonici Lupoglav – Cerovlje.

V. K. je upravljao Audijem Q2 beogradskih registarskih tablica u smeru ka Puli kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka. Kamion se kretao prema tunelu Učka.

Audi se nakon sudara sa kamionom zabio u Pežo 301 bosanskohercegovačkih tablica koji se kretao iza kamiona, da bi se potom prevrnuo na bok. Od siline udara vozač Audija je preminuo na licu mesta, a u vozilu je bio sam.

Kako je prenio HRT, vozač Pežoa 301 je izjavio da je Audi odjednom skrenuo na levu stranu, udario u kamion i odbio se na njegov automobil.

„Bio je to veliki šok, prvi put sam ovo doživeo nakon 45 godina mog vozačkog staža“, rekao je za HRT potreseni vozač.

„Što da vam kažem, to je bila sekunda. Audi se kretao iz smera Rijeke prema Puli i u jednom trenutku je prešao na moju stranu. Pokušao sam se maknuti u stranu koliko sam mogao ali sudar je bio neizbežan. Bio sam bespomoćan. Udario je u moju levu stranu i nažalost završilo se kako se završilo. Hitna pomoć je došla u samo nekoliko minuta i sad sam u bolnici u Rijeci. Imam ozlede glave. Za sad je sve dobro i svaka čast lekarima i bolničkom osoblju, imam samo reči hvale, rekao je Glasu Istre još vidno potresen Vid Cafuk, vozač kamiona TAM u kojeg je udario Audi.

Kako je danas glavni udarni turistički vikend na Ipsilonu se u kratkom roku stvorila ogromna kolona vozila. Zbog nesreće je obustavljen saobraćaj iz Pazina prema tunelu Učka, kao i iz smera Rijeke prema Pazinu. Normalizovan je oko 12.50 časova.

 

Izvor Jutarnji,hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...