Ananturistički parkovi hit u svetu, u Srbiji tek u nekoliko gradova

267

NIŠ – U Leskovcu će na prostoru pored Sportsko- rekreativnog centra „Dubočica“ biti podignut Avanturustički park za decu i mlade.

Novac u iznosu od 6,9 miliona dinara obezbeđen je iz programa „Radimo za bolju budućnost dece“, u okviru kojeg je Leskovac od Ministarstva Vlade Srbije zaduženog za poboljšanje demografske slike Srbije dobio 28,5 miliona dinara sufinasirajućih sredstava, a grad Leskovac izdvojio još 7,8 miliona.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada rekla je na konferenciji za novinare da će se u taj projekat krenuti vrlo brzo.

„Ideja je da avantura park bude namenjen mladima i deci jer je taj vid rekreacije i zabave vrlo popularan“, kazala je Dragana Belenzada.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dodao je da postoji mogućnost da se izgradi još jedan takav park, ali u zatvorenom prostoru, u hodniku „Dubočice“, koji bi finansirao građanin Rusije koji duže živi u Leskovcu.

„Projekat je uradio sam donator, a mi tražimo načine kako zakonskim putem da realizujemo ovu ideju“, naglasio je Cvetanović.

Ananturistički parkovi su hit među mladima decom u svetu, a u Srbiji takvi parkovi postoje tek u nekoliko gradova.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...