Da li je u slučaju Sare Vidak baš sve onako kako pokušavaju da predstave mediji u Srbiji?

Crnogorsko viđenje slučaja dosta drugačije od kampanje u medijima Srbije

390

Beograđanki Sari Vidak određen je pritvora od 30 dana zbog napada na sutkinju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić.

Na osnovu saznanja Dnevnih novina, Sara Vidak je bila spremna da prizna da je napravila krivično delo, odnosno da je napala sutkinju, ali pod uslovom da sutkinja prihvati izvinjenje i da se primeni institut odloženog krivičnog gonjenja. U tom slučaju bi se odredila novčana kazna, novac usmerio u humanitarne svrhe i slučaj bi time bio završen. Stanišić to nije prihvatila, već je insistirala da se čitav slučaj razjasni na sudu.

Prema informacijama Dnevnih novina, Sara Vidak je došla sa svojim mladićem Stevanom Prpom koji je napravio prekršaj u saobraćaju, i odmah u pisarnici rekla da joj je “pandur rekao da dođe”, da su strani državljani, da napuštaju Crnu Goru za četiri dana i da se “postupak hitno završi”. Nije prihvatila objašnjenje sutkinje, već je zalupila vrata i izašla. Nešto kasnije, sutkinja Stanišić je zakazala suđenje za 12 sati. Prpa je priznao da je napravio prekršaj i kažnjen je novčano 90 eura. Rečeno mu je da može da plati dve trećine tog iznosa i troškove postupka ukoliko se stranke odreknu prava žalbe. Izdata mu je potvrda, uručeno rešenje, vraćena dokumenta i rečeno mu je da je slobodan.

Sutkinja je ostala u kancelariji, a onda se čula galama u hodniku koja se pojačavala. Stanišić je, kako kaže izvor DN, izašla na vrata kancelarije i pitala u čemu je problem. Obratila joj se starija žena, majka Sare Vidak rečima: “Sram te bilo, nećeš da nas saslušaš, hoćeš da nas diskriminišeš, hoćemo žalbu…”. Sutkinja im je na ove reči rekla da žalbu mogu predati u pisarnici, da je postupak završen i da nema potrebe bilo koga da saslušava jer one nisu stranke u postupku. Čak i da su bile stranke u postupku nije bilo potrebe za saslušanjem, jer je okrivljeni priznao prekršaj.

Dok je objašnjavala, prišla joj je Sara Vidak, udarila je po desnoj ruci, a potom je počela da je zavrće. Nakon toga, sutkinja je završila u Hitnoj pomoći, a Sara Vidak u pritvoru.

Za slučaj Sare Vidak navodno je zainteresovan i funkcioner Demokratskog fronta Milutin Đukanović, pišu Dnevne novine, pozivajući se na neimenovani izvor.

Srpski mediji ovaj slučaj otvoreno pretvaraju u politički problem.

 

Izvor cdm/dnevne novine
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...