Policija odredila visoke kazne grupi mladih igrača

262

LJUBLJANA  – Grupi mladih igrača s Kube, koji su u Sloveniji gostovali na muzičko-folklornom festivalu krajem prošle nedelje i besplatno nastupali u Bovcu, policija je odredila visoke kazne jer nisu imali lična dokumenta kod sebe, što je zapanjilo njihove domaćine u tom slovenačkom turističkom centru.

Posle ručka koji je za njih priredio gradonačelnik Bovca, grupa od 28 kubanskih igrača prošetala je gradom kada ih je zaustavila policija i zatražila dokumenta koja je njihov organizator zaboravio u italijanskom hotelu preko granice, nekoliko kilometara udaljene od Bovca.

Kako piše ljubljansko „Delo“, a prenosi HINA, plesači su zbog toga privedeni i svakom od njih izrečena je kazna da plate po 500 evra zbog kršenja zakona o strancima.

Dokumenta s odgovarajućim vizama stigla su u Bovac za manje od sat vremena, ali zbog toga što su odbili da plate kazne i potpišu zapisnik, pasoši su im zaplenjeni i rečeno im je da će ih dobiti tek kada plate kaznu.

Let za povratak na Kubu grupa ima u sredu.

Nakon bezuspešne intervencije gradonačelnika da se Kubanicma vrate dokumenta, po turizmu i gostoljubivosti poznata opština, danas je pokrenula postupak zaštite zakonitosti kojim traži da se kazne mladim Kubancima ponište, a dokumenta vrate kako bi mogli da otputuju u domovinu.

Iako lokalna policija tvrdi da se držala zakona i propisa, slučaj je izazvao zgrazaznje javnosti, a o tome je izveštavao i lokalni list u Italiji.

Kubanci su nastupili na tradicionalnom prekograničnom „Festivalu srdaca“ – „Festival dei cuori“, koji se tradicionalno održava od 16. do 21. avgusta u Bovcu, Gemoni, Taracentu i Udinama, čime se jača turistička ponuda tih krajeva.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...