Albanska firma ponovo izabrana za održavanje puteva u Vranju

747

Gradska uprava u Vranju donela je odluku po kriterijumu najmanje ponuđene cene da izvođenje radova na letnjem održavanju saobraćajnica i puteva u tom gradu poveri preduzeću „Saba Belča“ iz Preševa, koje se jedino javilo na konkurs za javne nabavke male vrednosti, saopšteno je danas iz gradske uprave.

Prema ponudi, ta firma će puteve održavati po ceni od 1,4 miliona dinara, a ona je i u prethodnom periodu bila angažovana na održavanju saobraćajnica ali i rekonstrukciji ulica u Vranju.

Tokom noći 1. avgusta u Vranju je zapaljena mašina za postavljanje asfalta „finišer“ kompanije „Saba Belča“ vredna više od 100.000 evra na parkingu Javnog preduzeća „Vodovod“, po čijem angažovanju je trebalo da radi na asfaltiranju jedne ulice u Vranju.

Albanski politički lideri iz Preševa i Bujanovca su tada ocenili da taj čin ima političku pozadinu i da je „paljenje mašine albanske kompanije u Vranju dokaz povratka mentaliteta iz ’90- ih godina i nedostatak volje državnih organa da zaštite albansku imovinu“, kao i da predstavlja „albanofobiju“.

Gradska uprava u Vranju više godina unazad angažuje kompaniju Saba Belča za održavanje i rekonstrukciju saobraćajnica i puteva na teritoriji grada.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...