Tramp: Smenite me i tržište će propasti

278

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Trump odgovorio je na spekulacije da bi mogao biti smenjen upozorenjem da bi svaki takav potez naškodio američkoj ekonomiji.

U intervju u emisiji „Fox & Friends“, rekao je da bi, u slučaju njegove smene, tržište moglo propasti i „svi bi bili veoma siromašni“.

Spekulacije o mogućem opozivu aktuelnog američkog predsednika učestale su poslednja dva dana zbog izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog štaba Polu Manafortu za finansijska krivična dela, kao i priznanja predsednikovog bivšeg ličnog advokata Majkla Koena da je u poslednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. godine platio dvema ženama da ne govoro o navodnoj aferi sa Trampom.

Tramp se na društvenim mrežama i u intervjuu za Fox televiziju ogradio od ovih optužbi tvrdeći da već 30, 40 godina gleda one koji se okreću protiv drugih – sve je divno, i onda kad dobiju deset godina zatvora, okrenu se protiv sledećeg ko je na višem položaju.

Tramp je do sada retko govorio o mogućnosti da bude smjenjen.

Analitičari tvrde kako je malo verovatno da će Trampovi protivnici pokušati da pokrenu proces njegovog opoziva pre novembarskih izbora za Senat.

„Ne znam kako možete opozvati nekoga ko je uradio sjajan posao? Kažem vam, ako ikada budem smenjen, mislim da će tržište propasti. Mislim da bi svi tada bili veoma siromašni“, izjavio je Tramp za Fox & Friends, prenose mediji.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...