Nova Srbija apelovala na patrijarha i SPC

246

Opoziciona stranka Nova Srbija (NS) apelovala je danas na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i patrijarha Irineja da se još aktivnije uključe u društvena zbivanja u Srbiji i kažu narodu punu istinu o tome kojim pravcem treba voditi državu i naciju.

Nova Srbija je saopštila da pruža punu podršku patrijarhu i Sinodu Srpske pravoslavne crkve na naporima koje ulažu na odbrani Kosova, ocenjujući da su Crkva i Srpska akademija nauka i umetnosti dve najznačajnije institucije u srpskom narodu, oko kojih se nacija vekovima okupljala.

U saopštenju za javnost Nova Srbija ističe da pozdravlja poslednje izjave srpskog patrijarha i „nekolicine episkopa“, koji su istakli da se od odbrane Kosova ne sme odustati ni po koju cenu, jer će prema njihovoj oceni doći vreme kada će se promeniti medjunarodni odnosi i kada će Srbi povratiti Kosovo koje je okarakerisano kao „sveta zemlja“.

Dodaje se da čak i da Srbiji moćne strane sile „otmu“ Kosovo najvažnije je da zvanični Beograd nikada ne pristane na medjunarodno priznanje takve države koju su ocenili kao „lažnu“.

„Svedoci smo da aktuelni predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) već duže od šest godina ima apsolutnu moć i odlučuje o svemu u zemlji, a za to vreme Srbija sve više tone u ambis, a Kosovski problem se ili uopšte ne rešava, ili se rešava na krajnje pogrešan način, koji se takoreći graniči sa izdajom, i podrazumeva gubitak 17 odsto državne teritorije, na šta ni jedna vlast, pa ni Vučićeva, nema pravo“, navodi se u saopštenju Nove Srbije.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...