Rusija upozorava na moguće krupne provokacije

274

MOSKVA – Na teritoriji Sirije se planiraju krupne provokacije s navodnom upotrebom hemijskog oružja uz učešće stranih eksperata, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Prema informacijama koje su žitelji provincije Idlib dali ruskom Centru za pomirenje zaraćenih strana, u mesto Habit su stigli strani eksperti da bi inscenirali ‘hemijski napad’ uz upotrebu granata s hlorom“, rekao je on. Izjavu je prenela agencija TASS.

Rusko ministarstvo je navelo da se napad municijom s otrovnim supstancama planira u naredna dva dana iz mesta Kafer-Zajta, na oko šest kilometara od Habite.

„U samoj Kafer-Zajti priprema se grupa ljudi dovezena sa severa provincije za učešće u insceniranju posledica hemijskog napada i bombi sirijske vlade“, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, priprema se „namešteno ukazivanje pomoći spasilaca iz ‘Belih šlemova’ i pravljenje snimaka za distribuciju na bliskoistočnim i medijima na engleskom jeziku.

„Zainteresovane vanregionalne sile ponovo pripremaju krupne provokacije na teritoriji Sirije s korišćenjem otrovnih supstanci da bi ozbiljno destabilizovali situaciju i podrili dinamiku mirovnog procesa“, naveo je Konašenkov.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...