Fogo: Obećali su da neće biti radova u zaštićenoj zoni manastira Dečani

179

DEČANI – Komandant združenih snaga NATO-a u Napulju admiral Džejms Fogo danas je u Dečanima, na pitanje novinara da prokomentariše najave o mogućoj podeli Kosova, rekao da kao vojno lice Alijanse ne prisustvuje razgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, i ne zna kako taj plan izgleda.

„Oni (Vučić i Tači) su vaši demokratski izabrani predstavnici i predstavljaju interese većine u ovim zemljama. Kao svi demokratski lideri, ja čvrsto verujem da ova dva čoveka traže rešenja za teška pitanja i da i oni, kao i ja i (komandanta KFOR) general (Salvatore) Kuoči, podržavaju bezbedno i sigurno okruženje, zbog čega smo i ovde“, naveo je Fogo, prenosi RTK2.

Glavnokomandujući napuljske baze nadležne za Zapadni Balkan, Severnu Afriku i Bliski istok rekao je i da je više od 4.000 pripadnika KFOR na Kosovu sposobno da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, sve dok to nalaže mandat ovih međunarodnih snaga.

RTK2 prenosi da je Fogo naveo da je od kosovskog ministra Palja Ljekaja i gradonačelnik Dečana Baškima Ramosaja dobio obećanje da će poštovati Zakon o specijalnim zaštićenim zonama kada je u pitanju izgradnja puta Plav-Dečani i da neće biti radova u zaštićenoj zoni manastira Dečani.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...