Janković: Zakon važi i za ministra, teče rok za postupanje

291

BEOGRAD – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je danas da teče rok za postupanje po preporuci koju je izrekla za ministra Nenada Popovića povodom sporne izjave o LGBT zajednici, te da neće dalje komentarisati slučaj do njegovog isteka.

Kako je saopšteno, Janković je navela da, po toj preporuci, ministar Popović treba da se izvini LGBT zajednici zbog diskriminatorne izjave i istakla da je Zakon o zabrani diskriminacije jasan i isti za sve, te da se jednako odnosi na sve stanovnike Srbije, uključujući i ministra.

Ona je navela da je i u ovom slučaju poštovan rok od 90 dana za donošenje mišljenja o tome da li je došlo do povrede zakona i preporukom za njeno otklanjanje i dodala da će nakon isteka roka za postupanje po preporuci dalje postupati u skladu sa zakonom utvrđenim ovlašćenjima.

„I dalje ću se u svom radu držati Ustava i zakona naše države“, poručila je poverenica.

Povodom sporne izjave ministra Popovića reagovao je i Gej lezbejski info centar koji zahteva od premijerke Ane Brnabić da izvrši pritisak na ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj da postupi po preporuci Poverenice i u zakonskom roku se izvini LGBT populaciji zbog diskriminatornog tvita.

„Zahtevamo od premijerke da izvrši pritisak na ministra Popovića kako bi u zakonskom roku od 15 dana postupio po preporuci Poverenice. U suprotnom zahtevaćemo njegovu smenu, jer je neprihvatljivo da u Vladi Ane Brnabić sedi ministar koji diskriminiše LGBT populaciju i odbija da poštuje zakone ove zemlje“, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...