Policija razdvajala protest levice i desnice (VIDEO)

368

KEMNIC – Stotine policajaca razdvajale su desničarske i levičarske demonstrante koji istovremeno protestuju u gradu Kemnicu na istoku Nemačke.

Oko 1.000 levičarskih demonstranata uzvikivalo je slogane poput „Nacisti napolje“ i „Ne postoji pravo na nacističku propagandu“, a te slogane su uputili većoj grupi desničarskih demonstranata, koji su uzvratili porukama „Glasniji smo i brojniji“, prenosi AP.

Za sada, nema izveštaja o uhapšenima ili povređenima. Policajci, u opremi za razbijanje nereda, potiskivali su demonstrante koji su pokušavali da dopru do onih sa druge strane.

Desničarski demonstranti bacali su flaše i petarde na protivnički tabor pre nego što su krenuli u protestni marš.

Obe grupe su izašle na ulice Kemnica nakon što je 35-godišnji Nemac povređen u tuči posle ulične proslave i preminuo u nedelju rano ujutro. Tužiteljka Kristine Mike rekla je novinarima da je reč o verbalnom sukobu koji je eskalirao i da su zbog toga uhapšeni 22-godišnji Sirijac i 21-godišnji Iračanin.

Stotine ljudi su učestvovale u spontanim protestima u nedelju uveče u Kemnicu, gradu u kojem je skoro četvrtina glasača prošle godine podržala krajnje desničarsku partiju Alternativa na Nemačku. Na video-snimcima sa tadašnjih protesta, objavljenim na društvenim mrežama, vidi se kako krajnje desničarski protesti prete prolaznicima i jure ih, napominje američka agencija.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...