Velikim naporima – polovina opštine pokrivena kontejnerima

"Neke stare navike naših sugrađana teško se mogu potpuno iskoreniti"

225

TRSTENIK – Opština Trstenik je u poslednje dve godine započela sa značajnim ulaganjem u upravljanje čvrstim i komunalnim otpadom.

Nabavljeno je oko 340 kontejnera za komunalni otpad, 140 kontejnera za prikupljanje pet ambalaže i kupljen novi smećar od 16 kubika.

Ukupna investicija samo za nabavku kontejnera i vozila iznosila je oko 25 miliona dinara.

Vladan Aleksić, upravnik higijene i mehanizacije u preduzeću “Komstan” iz Trstenika kaže za Tanjug da se otpad prikuplja na teritoriji cele opštine Trstenik, a od aprila ove godine, urađena je obuka za oko 97 odsto od ukupnog broja stanovništva.

“Polovina opštine Trstenik je pokrivena kontejnerima. I to velikim naporima opštine i “Komstana”. U planu je još investicija kako bi se nabavilo još kontejnera za odlaganje otpada koji će biti postavljeni u naseljenim mestima”, rekao je Aleksić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik, kaže da u njihovom budžetu postoji Fond za zaštitu životne sredine.

Reč je namenskim sredstvima koja služe kako bi se stanovnicima podigla svest o ekologiji.

“Upravo očekujemo nabavku još jednog kamiona smećara, i to kroz donaciju kako bi unapredili usluge i smanjili broj divljih deponija. Locirali smo sva takva mesta i kontinuirano ih čistili. Ali neke stare navike naših sugrađana se teško mogu potpuno iskoreniti, ali ih je mnogo manje. Zato kad god primetimo neku divlju deponiju, ona odmah bude uvrštena u plan uklanjanja. Nakon toga takva mesta rekultivišemo i trudimo se da se više ne pojavljuju”, rekao je Ćirić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...