Veče za pamćenje – Minhen poslao Švajnija u fudbalski Olimp!

592

Prethodna tri dana u Minhenu protekla su u znaku Bastijana Švajnštajgera, a sinoć je na „Alijanc Parku“ stavljena jagoda na vrh torte.

Nemački internacionalac stigao je u Minhen sa ekipom Čikaga, a u prestonici Bavarske dobio je doček koji će pamtiti čitavog života i kojim je dokazano da je Švajni istinska legenda minhenskog Bajerna.

Još u ponedeljak Švajnštajger je odlikovan orednom za posebne zasluge koji dodeljuje predsednik Bavarske. Orden se dodeljuje kao priznanje za nemerljive doprinose pojedinca Bavarskoj i njenom narodu.

Bila je to tek najava spektakla koji će uslediti u sredu uveče na „Alijanc Parku“. Utakmica između Bajerna i Čikaga organizovana je u čast Bastijana Švajnštajgera, a legendarni Nemac dobio je šansu da poslednji put u karijeri obuče dres bavarskog giganta i bude pozdravljen od strane publike u Minhenu.

Arjen Roben postigao je treći gol za Bajern, a erupcija oduševljenja usledila je nakon voleja Bastijana Švajnštajgera kojim je glavna zvezda stavila tačku na ovaj meč i prelepo veče u Minhenu.

Bastijan je na kraju završio na rukama fudbalera Bajerna, a po završetku utakmice na terenu mu se pridružila Ana Ivanović čime je stavljena tačka na fenomenalno veče koje će Švajni i Minhen pamtiti večno.

Bastijan Švajnštajger nosio je dres Bajerna od 2001. do 2015. godine, a sa Bavarcima je osvojio sve što se osvojiti moglo, osam titula prvaka Nemačke, sedam trofeja u kupu, Liga Kup, Super kup, Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net!

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...