Optužuju opoziciju da politizuje slučaj ubijenog mladića da bi diskreditovala vlast

294

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopštio da raspolaže pouzdanim informacijama da opozicioni Savez za promene i „njihovi medijski egzekutori“ planiraju plasiranje priče o umešanosti članova porodica SNSD-ovih kandidata za srpskog člana Predsedništva BiH, predsednika RS Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović u slučaj stradanja mladića Davida Dragičevića, kako bi ih diskreditovali pred oktobarske izbore.

„Naznake za ovakvu prljavu kampanju nedavno je dala i opskurna „Rikošet produkcija“ iz Srbije na društvenim mrežama, gde se ova laž i plasira u medijski prostor Republike Srpske i Srbije“, navedeno je u saopštenju.

„Rikošet produkcija“ objavila je na društvenim mrežama da je „Davida Dragićevića pretukla do smrti grupa mladića na čijem se čelu nalazio sin Željke Cvijanović, premijerke Republike Srpske i da zbog toga istraga tapka u mestu“.

„Milorad Dodik je upoznat sa tim“, navedeno je u postu „Rikošet produkcije“.

U SNSD-u su dalje naveli da „svakodnevni pozivi na linč sa Trga Krajine i stvaranje incidentne atmosfere govore u prilog postojanja scenarija da se u završnici kampanje, pre izborne tišine, gnusnim lažima pokuša uticati na glasače i time bar malo popravi katastrofalan izborni rejting saraj-čaršijske koalicije koja se naziva i Savez za promene“.

SNSD je pozvao javnost da, kako su naveli, ne pristane i osudi „ovakav, do sada neviđen primitivizam i orkestriranu prljavštinu obilato pomognutu sredstvima iz stranih ambasada“.

Oni su pozvali nadležno Tužilaštvo da što pre rasvetli slučaj ubistva mladića Davida Dragićevića, kako bi, ocenili su, prestala njegova zloupotreba u političke svrhe.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Takođe tvrde da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen u banjalučkom naselju Lauš, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Siniša Kostrešević, koji je preuzeo istragu o ovom slučaju, potvrdio je pred Anketnim odborom Narodne skupštine da u spornoj kući nisu pronađeni DNK tragovi pokojnog mladića.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi „Pravda za Davida“, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...