Mitropolija crnogorsko-primorska: Nit je sveštenik, nit je pripadnik SPC

Mitropolija reagovala na kako kažu "lažni tekst"

345

Niti je sveštenik, niti je pripadnik Srpske pravoslavne crkve udario flašom Budvanina, saopšteno je juče iz Mitropolije crnogorsko-primorske povodom teksta da je sveštenik razbio glavu Budvaninu.

“Novinar Vuk Lajović ponovo je, u veoma kratkom vremenskom periodu, demonstrirao novinarsku neprofesionalnost, a prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi otvorenu netrpeljivost i zlonamernost. Ona se potvrdila u današnjem tekstu na portalu Vijesti „Sveštenik flašom raskrvario Budvanina“, koji su prenijeli i drugi elektronski mediji“, stoji u saopštenju Mitropolije.

Dalje se navodi da je pomenutom novinaru bilo do istine i tačnog izvještavanja, mogao je lako da dođe do tačnih i pravovremenih činjenica.

„Osoba koju u svom tekstu pominje novinar Lajović, niti je sveštenik, niti pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Takođe, autor teksta je svjesno prećutao činjenicu da je identitet osobe policija saznala upravo od sveštenika Mitropolije, koji žele da se pomenuta osoba pronađe i slučaj ispita do kraja“, navode u Mitropoliji.

Takođe, iz Mitropolije kažu da ne očekuju da će se novinar Lajović i njegovi urednici pokajati i izviniti za javno izrečenu neistinu, koja je izazvala novi talas mržnje i netrpeljivosti među i ovako podijeljenim i poluinformisanim čitaocima.

„Ovakve pretenciozne i poluistinite tekstove protiv Pravoslavne crkve u Crnoj Gori pišu već godinama na svoju sramotu, a na uštrb istine, praveći od novina i portala žutu štampu“, zaključak je sveštenstva Mitropolije.

 

Izvor Vijesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...