Analitičar Gaši: Drugorazredna uloga novoformirane Ekipe jedinstva Kosova

203

PRIŠTINA – Prištinski politički analitičar Astrit Gaši ocenio je danas da je imenovanje zamenika premijera Fatmira Ljimaja na čelo Ekipe jedinstva Kosova nema nikakvog realnog efekta i da će pregovore u ime Prištine i dalje voditi predsednik Kosova Hašim Tači.

„Hašim Tači na ovoj strani i (predsednik Srbije Aleksandar ) Vučić na drugoj strani biće nosioci ovog procesa. Imenovanje Fatmira Ljimaja za šefa Ekipe jedinstva, koje je danas formalizovano je bez nekog realnog efekta“, kazao je Gaši.

Po njegovom mišljenju, funkcija Ljimaja je simbolična, a najviše što može da učini je da „čeka u holovima hotela dok Tači razgovara sa Vučićem, da bi iz prve ruke bio informisan o čemu se razgovaralo“.

Gaši smatra da je jedina uloga Ekipe jedinstva savetodavna za predsednika Kosova Hašima Tačija.

„To je realno drugorazredna uloga. Potez koji je preduzeo Tači je taktički vrlo jak za njega, ali nema nikakve realne vrednosti za Ljimaja“, smatra Gaši.

Kako je objasnio, imenovanjem na ovu poziciju Ljimaj je preuzeo najteži deo posla da ubedi opoziciju, ponajviše Demokratski savez Kosova da bude deo dijaloga.

O odluci vlade Kosova i ko su članovi  takozvane Ekipe jedinstva pročitajte OVDE.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...