Kurti: Ne znam šta se događa ali ne znaju ni oni koji su formirali ekipu za pregovore

199

PRIŠTINA – Predsednik Samoopredelenja Aljbin Kurti izjavio je danas da je cilj donošenja odluke o formiranju pregovaračke ekipe Kosova da se stvori utisak da predsednik Kosova Hašim Tači neće ići sam u Brisel na razgovore o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Kurti je rekao da je iznenađen odlukom o formiranju pregovaračke ekipe Kosova, da ne razume šta se događa, ali da to ne znaju ni oni koji su formirali tu ekipu, ali da je cilj da se stvori utisak da Tači neće ići sam na razgovore u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Upitan šta će stranka na čijem je čelu preduzeti ako rezultat dijaloga bude promena ili redefinisanje granica, Kurti kaže da nije dovoljno građansko bez parlamentarnog suprostavljanja i obratno.

„To tim pre što Tači neće odustati od lične avanture koju je preduzeo. Zbog njegovog delovanja protest postaje neophodan i o tome razgovaramo sa Demokratskim savezom Kosova i drugim članovima opozicije“, kazao je Kurti za TV7.

Samoopredelenje se suprostavlja razmeni teritorija.

„Dijalog o razmeni teritorija je bliži ratu nego miru. Svedoci smo da je u Preševskoj dolini povećano prisustvu srpske žandarmerije. U trenutku kada govoriš o teritorijama treba da misliš o snagama koje imaš na toj teritoriji, ili si naivan ili si deo agende protivnika“, kazao je Kurti.

Po njemu, iluzija je očekivati da će Srbija dati Preševsku dolinu, a da zauzvrat ne dobije sever Kosova.

Vlada Kosova usvojila je danas odluku da se na čelu ekipe za pregovore sa Srbijom na najvišem nivou imenuje zamenik premijera i predsednik Socijademokratske inicijative Kosova Fatmir Ljimaj (PROČITAJTE OVDE).

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...