Slovenci zabrinuti zbog osnivnja paravojne grupe

231

LJUBLJANA  – Slovenački predsednik Borut Pahor i odlazeći premijer Miro Cerar izrazili su danas zabrinutost zbog navodnog osnivanja „paravojne grupe“ iz Maribora i ocenili da je to neprihvatljivo.

„Predsednik izražava veliku zabrinutost zbog postojanja spomenute naoružane grupe koja bi po tvrdnjama njenog vođe Andreja Šiška obezbeđivala mir i red u državi i nadzirala granicu. To je potpuno neprihvatljivo“, saopšteno je iz Pahorove kancelarije.

Tehnički premijer Miro Cerar izjavio je da je spomenuti događaj „apsolutno nedopustiv“, kao i da grupa iz Maribora tako „bespotrebno podstiče strahove i širi mržnju“, prenosi Hina.

„Slovenija je sigurna država, a policija i vojska vrlo dobro obavljaju svoj posao, te očekujem da će merodavna tela odmah poduzeti mere protiv odgovornih“, kazao je Cerar.

Slovenački portal 24ur objavio je da su slovenački ultradesničari koji se predstavljaju kao „Štajerska garda“, postavili na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji, najavljujući „vrelu jesen“ i proteste koji će „Sloveniju pretvoriti u Venecuelu“.

Portal je naveo da brojni Slovenci nisu verovali da se ovakve stvari dešavaju, ali je kasnije tu vest potvrdio nekadašnji predsednički kandidat Andrej Šiško, koji je tamošnjim medijima rekao da se upravo on nalazi na čelu te grupe.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...