Sutra vanredna sednica Skupštine Kosova

250

PRIŠTINA – Predsedništvo Skupštine Kosova je na zahtev premijera Kosova Ramuša Haradinaja odlučilo da se u utorak u 9 sati održi vanredna sednica na kojoj treba da bude usvojena odluka Vlade Kosova o formiranju Ekipe jedinstva Kosova.

Prethodno je kosovski premijer Skupštini dostavio zahtev za održavanje vanredne sednice i predlog za sastav Ekipe jedinstva koju predvodi zamenik premijera i lider Socijademokratske inicijative, Fatmir Limaj.

Predsednik parlamenta Kadri Veselji je rekao da je vreme za nacionalni konsenzus.

„Jer imamo posla sa državom sa kojom smo godinama imali probleme. Svaka naša podela u ovom procesu ide u korist Srbije“, kazao je Veselji.

Vlada Kosova usvojila je danas odluku da se na čelu ekipe za pregovore sa Srbijom na najvišem nivou imenuje zamenik premijera i predsednik Socijademokratske inicijative Kosova Fatmir Ljimaj, potvrdio je premijer Kosova Ramuš Haradinaj na konferenciji za medije nakon sednice Vlade.

Članovi takozvane Ekipe jedinstva su zamenik premijera i zamenik šefa pregovaračke ekipe Kosova, Enver Hodžaj, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, zamenik premijera Dradan Gaši, ministar javne uprave Mahir Jagdžilar i šef kabineta premijera Avni Arifi.

Članovi Ekipe jedinstva su i predstavnici opozicionih stranaka, stručnjaci i predstavnici civilnog društva čija imena nisu navedena u odluci.

Na dnevnom redu Skupštine Kosova na drugoj vanrednoj sednici koja je danas posle podne zakazana i koja počinje u deset sati je razmatranje i donošenje rezolucije kojom će se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju zabraniti da „na sto“ u razgovorima o normalizaciji stavi pitanje granica.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...