Evo šta je osnovna škola čekala skoro dva veka

459

KRAGUJEVAC – Kragujevačkoj Osnovnoj školi „Živadnika Divac“ predata je danas na upotrebu fiskulturna sala od 1.200 kvadrata koja je izgrađena sredstvima grada Kragujevca u iznosu od 130 miliona dinara.

Ta škola, koju pohađa oko 500 učenika, dobila je prvu fiskulturnu salu nakon 108 godina od njenog osnivanja u naselju Stanovo.

Na ceremoniji otvaranja gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je da je grad zajedno sa Vladom Srbije u poslednjih nekoliko godina uložio oko pet miliona evra u školsku infrastrukturu, a nešto manji iznos je uložen u vraćanje dugova škola.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da Osnovna škola „Živadinka Divac“ postaje simbol školskog, rekreativnog i profesionalnog sporta.

„Čuvajte ovu salu zbog vaših drugara, zbog drugih generacija, jer, siguran sam, da će dati kvalitetne fudbalere, košarkaše, odbojkaše, buduće šampione“, kazao je Udovičić.

Najavio je i planove za rekonstrukciju stadiona „Čika Dača“ u Kragujevcu i renoviranje krova sportske hale „Jezero“ i kompletno opremanje.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...