Naša prva dama posetila đake prvake (FOTO)

1.994

KURŠUMLIJA – Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je s početkom nove školske godine Kuršumliju, gde je prvacima u OŠ ”Miloje Zakić” podelila rančeve sa školskim priborom i poručila im da budu vredni, marljivi i radni, ali i da nikada ne zaborave da se igraju, jer je igra, kaže, važan deo detinjstva.

Mališane je u toj osnovnoj školi, koja je prve učenike primila 1980. godine, na klupama sačekala „dobrodošlica“ u vidu ispisane pesme sa porukom da budu dobri učenici, ali i ljudi, a sa suprugom predsednika Srbije podelli su svoje najveće radosti, očekivanja, ali i strahovanja, među kojima su i – loše ocene.

Tamara Vučić je u Kuršumliji bila pre samo nekoliko meseci, kada se družila sa najmađim stanovnicima tog grada, a sada je, kaže, došla na ideju da obraduje “male borce za znanja, koji tek kreću u svoju bitku”.

“Iskreno se radujem što sam ponovo u Kuršmuliji. Sada smo obezbedili 131 ranac u kojima su pernice, olovke, sveske, tempere, sve ono što smo smatrali da je neophodno za početak školske godine. Ovo je za te male ljude važan dan, ali ne samo za njih, već i za njihove roditelje, bake i deke, i nema sumnje da tu ima i malo straha, strepnje i nesigurnosti”, rekla je Vučić.

Iznenadilo ju je, kaže, koliko su mališani bili otvoreni i slobodni u razgovoru o tome šta ih plaši i čemu se raduju.

“Ja sam im poželela da budu vredni, marljivi i radni, ali sam im isto tako poželala da nikako ne zaborave na igru i druženje. Tako se oni i razvijaju u dobre mlade ljude”, rekla je Vučić.

Naša prva dama obišla je i OŠ “Drinka Pavlović” u Kosaničkoj Rači.

Tamari Vučić je tom prilikom uručena zahvalnica za doprinos unapređenju položaja dece i mladih koji žive uz administrativnu liniju.

“Posebno sam radosna što smo uspeli da renoviramo košarkaško i igralište za mali fudbal i podelimo sportsku opremu, uključujući i 40 lopti za pomenute sportove. Nadam se da će, ne samo učenici ove škole, već i svi mladi ljudi, svoje slobodne vreme iskoristiti na najbolji način kroz sport, druženje i igru”, rekla je ona.

Prva dama je početkom godine u okviru humanitarne akcije najmlađima podelila 250 paketića i tada se odazvala pozivu Povereništva za izbeglice i migracije opštine Kuršumlija da pomogne koliko je u mogućnosti, a ovom prilikom je obišla jednu od porodica koju je tada srela.

Porodica Kujović iz sela Matarova, koje se nalazi u blizini Merdara, broji osam članova, a od toga polovinu čine deca, koja su se gošći najviše obradovala.

Supruga predsednika donela je prigodne poklone, a, pored prehrambenih proizvoda i sredstava za ličnu higijenu, Kujovići su dobili i šporet “Smederavac”.

Tamara Vučić je prethodno bila gost i porodice Jasne i Milinka Nikolića iz Kuršumlije, sa šestoro dece, kojima je, pored prehrambenog paketa, darovala i laptop.

“Možda je na mene najjači utisak ostavilo to što sam imala priliku i privilegiju da me dve porodice puste u svoju kuću. To su divni ljudi sa divnom decom”, rekla je Vucicć.

Ona je poručila da će nastaviti sa ovakvim aktivnostima i da će joj u fokusu biti deca.

“Najlepša stvar na svetu je dečji osmeh, a verujem da je, u većini slučajeva, malo potrebno da se taj osmeh ‘razvuče’. Danas sam ih dobila i to me raduje”, istakla je supruga predsednika.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...