U vodovodnu mrežu uloženo nekoliko stotina miliona dinara

328

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je više od 700 miliona dinara investirano je u protekle dve godine u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u 55 sela u Vojvodini, a danas je za ovu namenu odobreno 350 miliona dinara za 20 lokalnih samouprava.

Predstavnicima 20 lokalnih samouprava danas su uručeni ugovori za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata kanalizacije koje finansira Pokrajinska vlada.

Mirović je tokom obilaska radova na bunaru na izvorištu „Irig“ rekao da je ulaganje u rekonstrukciju vodovodnih mreža jedno od najvažnijih pitanja u Vojvodini, jer „i dalje veliki broj opština i naseljenih mesta nema kvalitetnu pijaću vodu“.

„Cilj nam je da održimo nivo finansiranja u oblasti izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u naseljenim mestima širom Vojvodine“, najavio je Mirović.

On je dodao da će Pokrajinska vlada naredne godine izdvojiti „značajnija sredstva“ za kvalitet vode i unapređenje vodosnabdevanja, ali nije precizirao iznose.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...