Krstajić i Matić u glas: „O svemu posle utakmica, sada pričamo o fudbalu“

314

Selektor i zamenik kapitena rekli su da ih ništa nije poremetilo. Poštuju Litvaniju.

Fudbalsku javnost Srbije svakako najviše interesuje šta se dešava i kada će se smiriti skandal koji potresa reprezentaciju, ali posle novih optužbi Luke Milivojevića i Matije Nastasića selektor Mladen Krstajić i zamenik kapitena Nemanja Matić u glas poručuju – posle prvih utakmica u Ligi nacija.

„Neke stvari o kojima ne treba više pričati, to su nefudbalske stvari, bilo ih je dosta u poslednje vreme, ali ne želim sada da pričam o tome – ne da bih tražio alibi, već da bismo se spremili za sutrašnju utakmicu sa Litvanijom, a onda sa Rumunijom. Ali, takav je posao, ne mogu da utičem na to ko će šta da priča“, rekao je Krstajić.

Na konkretno pitanje ima li šta da odgovori Milivojeviću i Nastasiću, selektor je bio jasan:

„Ne treba da govorimo o tome pred utakmicu, moramo da se koncentrišemo na nju. To sve nikako ne utiče nas, to je deo našeg posla“, rekao je Krstajić.

Nemanja Matić je bio u sličnoj situaciji sa selektorom Siniše Mihajlovića, ali sada kaže da nije prava osoba da priča o ovome, a novinaru RTS-a Aleksandru Stojanoviću koji je postavio pitanje o atmosferi jasno je rekao.

„Ti, Aco, vrlo dobro znaš kakva je atmosfera u timu, i više od svih novinara si mogao da se uveriš jer si mogao da budeš blizu igrača. Nisam prava osoba da o tome razgovaramo sada, ali kada se utakmice završe, otvoren sam za sve“, rekao je Matić.

Time je bio završen deo vezan za sva pitanja o „puču“, a onda se prešlo na ono za šta je tim i došao u Vilnjus – utakmica sa Litvanijom i Liga nacija.

„Očekuje nas jedna veoma teška utakmica, jer je prva u grupnoj fazi Lige nacija. Što se tiče same utakmice, mogu da kažem da su igrači spremni, proteklih dana smo radili dobro. Čeka nas ekipa koja je dosta disciplinovana i kompaktna.

Oni su dosta kompaktna ekipa, čvrsti, agresivni, dosta trče. Ako ne budemo na nivou da igramo dobro, kvalitetno i discplinovano, biće nam veoma teško. Uz dužno poštovanje Litvanije, uzdam se u naš kvalitet i verujem u pobedu“, rekao je Krstajić.

U ponedeljak sledi utakmica sa Rumunijom, da li biste bili zadovoljni sa četiri boda iz te dve utakmice?

„Nikad ne razmišljam dve utakmice unapred, razmišljam samo o sutrašnjoj utakmici, verujem da možemo da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Krstajić.

Znate li tim?

„Već u ponedeljak smo otprilike znali tim, samo smo kroz treninge uvideli da je to – to“, rekao je on.

U Litvaniji ekipu čeka veštačka podloga, na kojoj je Matić imao priliku da igra na početku karijere.

„Nisam dugo igrao na veštačkoj podlozi. Imao sam prilike kada sam počinjao, ali poslednjih osam-devet godina nisam imao prilike da igram. Sigurno da nije isto igrati na veštačkoj travi i prirodnoj. Imaćemo trening da se prilagodimo i verujem da neće biti nikakvih problema da se tome prilagodimo“, rekao je Matić.

Favoriti ste u grupi, bar tako svi gledaju u konkurenciji Litvanije, Rumunije i Crne Gore.

„Normalno je da nas ljudi gledaju kao favorite u grupi, jer smo mi na poslednjem velikom takmičenju bili jedina selekcija, a ostale tri nisu. To je prirodno i pokušaćemo da opravdamo ulogu favorita. Sutra ćemo videti koliko smo spremni i da li smo spremni“, rekao je Matić.

Pošto ga dugo nije bilo pred novinarima, neizbežno je bilo pitanje o povredi zbog koje je propustio početak sezone, a sada je imao priliku da objavi detalje.

„Imao sam povredu koja me mučila poslednjih pet-šest meseci. Mislio sam da će proći posle letnjeg odmora, ali nije, imao sam velike bolove u trbušnom delu. Lekar mi je preporučio da se operišem, što sam i uradio pre oko 40 dana i sada je sve dobro“, rekao je Matić.

Sve o sportu pročitajte na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...