Vojni penzioneri: Kako će država regulisati povraćaj neisplaćenih delova penzije

640

BEOGRAD – Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije upitalo je danas, povodom odluke Vlade Srbije da ukine Zakon o privremenom uređvanju načina isplate penzija, kako će se penzije usklađivati u narednom periodu i kako će država regulisati povraćaj neisplaćenih delova penzije sa zakonskom kamatom.

Udruženje je u saopštenju upitalo i kada će Ustavni sud izvršiti ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija na osnovu akta o pokretanju postupka koji je kako se navodi, u skladu sa Ustavom potpisalo 27 poslanika Skupštine Srbije.

Vlada Srbije usvojila je ranije danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim će takozvani Zakon o smanjenu penzija biti ukinut najkasnije 30. septembra o čemu detaljnije možete pročitati ovde.

„Novim zakonom biće utvrđen pravni osnov kojim se daje mogućnost Vladi za isplatu novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju u zavisnosti od ekonomskih kretanja i finansijskih mogućnosti budžeta Srbije“, piše u saopštenju Udruženja.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...