Vulin: Potpisali smo ugovore vredne 100 miliona dinara

234

BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas preduzeće „FAP korporacija“ u Priboju, koje je Vojsci Srbije uručilo šest novih kamiona „FAP 2228“ proizvedenih za njihove potrebe.

Kako se navodi, reč je o kamionima nosivosti sedam tona sa pogonom 6h6, koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske.

„FAP je strateško preduzeće, a Priboj strateško mesto za Srbiju“, rekao je Vulin i dodao da su danas u FAP-u potpisani ugovori u vrednosti od još 100 miliona dinara za razvoj nulte serije kamiona FAP 3240 koji ima pogon 8h8.

„Ako FAP dobro radi, a dobro radi za Vojsku, dobro će živeti i Priboj“, rekao je Vulin i dodao da se svako ulaganje u Vojsku na kraju pokaže kao ulaganje u svakodnevni život.

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković rekao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da Vojsci Srbije preda kamione koji predstavljaju najbolje što je ta fabrika do sada napravila.

„Reč je o nultoj seriji kamiona FAP 2228, koju je FAP radio poslednjih osam meseci. To je vozilo koje je značajno i za Vojsku Srbije i za nas ovde, jer smo pokazali da nakon svih onih problema koji je FAP imao još uvek možemo da napravimo dobar kamion“, kazao je Vuković.

On je podsetio da je danas potpisan i novi ugovor o nultoj seriji kamiona FAP 3240 vredan 100 miliona dinara, kao i ugovor s „Prvom petoletkom“ o osavremenjavanju sistema Vojske Srbije.

Direktorka „Prve petoletke“ iz Trstenika Anđelka Atanasković rekla je da je danas potpisan ugovor izmedju te fabrike i FAP-a koji se odnosi na nadogradnju FAP-ovih vozila za potrebe Vojske Srbije, a koji je vredan 26 miliona dinara.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...