Predsednik povređen u saobraćajnoj nesreći

3.509

KIŠINJEV – Predsednik Moldavije Igor Dodon zadobio je lakše povrede u sudaru njegovog vozila danas blizu glavnog grada Kišinjeva, javile su vlasti Moldavije.

Savetnik predsednika Maksim Lebedinši rekao je da Dodonu nije bila potrebna lekarska pomoć posle sudara, koji se dogodio blizu grada Strasenija, severno od Kišenjeva, prenosi agencija AP.

„On je dobro i nije mu potrebna lekarska pomoć“, rekao je Lebedinši.

Agencija Frans pres javlja takođe da je Dodon lakše povređen ali navodi da je odveden u bolnicu, pozivajući se na službu za zaštitu predsednika.

Ta služba navodi se da je vozilo u kome je bio predsednik učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, u kojoj je učestvovalo i drugo vozilo u predsednikovoj pratnji.

„Prema prvim elementima vozač je izgubio kontrolu vozila na klizavom putu zbog kiše“, naveo je taj izvor koji je rekao da su predsednikove povrede ogrebotine i hematomi.

Anatoli Golea, portparol državne bezbednosne službe rekao je da je predsednik zadobio ogrebotine. On nije dao detalje o sudaru.

Snimci iz Moldovije pokazuju jedno vozila iz predsednikove pratnje koje izgleda da je bilo prevrnuto. Nije jasno da li je Dodon putovao u tom vozilu, javlja AP.

Igor Dodon koji je blizak Moskvi, osvojio je predsedničke izbore novembra 2016.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...