Stefanović: Vučićevo obraćanje telefonom je slika razgraničenja

502

BEOGRAD – Govor Aleksandra Vučića na Kosovu niti je istorijski, niti je pravi govor, već je propaganda, isprazni cirkus. Obraćanje Vučića preko telefona meštanima do kojih nije mogao da stigne zbog blokada puteva, to je slika razgraničenja – možete do sela Banje, ali ne možete dalje, rekao je Stefanović za N1.

„Bila je to predstava za narod, sa malo incidenata, suza, velikim obezbeđenjem, i kao i sve što je obećao ništa nije ispunio… Kao, eto, Milošević je grešio ali bio je dobar, mi ćemo da pregovaramo, a kad bude nešto na stolu, mi ćemo da vam kažemo – a to im je već obećao“, kazao je.

Stefanović je ocenio da je prvi deo Vučićevog govora LDP-ovski, ali onda je „udario“ po opoziciji.

„Ali on kada govori o greškama prošlosti, nije svestan da govori o sebi. A gde ste vi bili, predsedniče, kada su te greške pravljene, da li ste vi bili ti koji su huškali… On gde god se pojavi plašim se da Srba tamo nije ostalo“, dodao je Stefanović.

Rekao je i da bi bio zabrinut da je na mestu Srba sa Kosova. Incident kod sela Banje, kada je Vučiću onemogućen prilaz blokadama veterana OVK, zabrinjavajući je, ocenio je Stefanović.

„Videli ste da se obraća ljudima preko telefona, to je slika razgraničenja – možete do sela Banje, ali ne možete dalje. Srbi na Kosovu su mogli da vide uživo kako izgleda vizija Kosova Tačija i Vučića – dovde ćete me videti uživo, a odavde preko telefona“, rekao je lider Levice Srbije.

Razgraničenje je, smatra Stefanović, opasno rešenje i zapaljivo, jer ne rešava problem svih Srba na Kosovu.

„Da je Kosovo država kako oni tvrde, onda bi Vučića na Jarinju dočekao Tači kao predsednik Kosova i zajedno bi išli u posetu. Da je Preševo odvojeno od Srbije može da se dokazuje time što će Tači bez Vučića ići da ga poseti. To je jako opasno“, zaključio je on.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...