Vlada ulaže u „nepostojeći“ Centar u Zubinom potoku

Ko rukovodi sportskim centrom?

491

Posle posete Aleksandra Vučića Zubinom potoku, Centru za ekologiju i razvoj sporta, otvorila su se mnoga sporna pitanja.

Prema saznanjima lista Danas Centar za ekologiju i razvoj sporta iz Zubinog Potoka, ne postoji u pravnom smislu. Međutim, iako ovaj centar nije registrovan kao pravno lice, Vlada Srbije mu je u prethodnih nekoliko godina prosledila oko 450.000 evra.

Neodređen status centra nije predstavljao prepreku da predsednik Vučić tu otpočne svoju „istorijsku“ posetu Kosovu. Upravo u ovom centru je i dao prvu izjavu za medije: „Srećan sam što sam ovde, divno se osećam. Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, a koristiće ga mladi ovog kraja“.

Ipak, prema rečima izvora ovog lista koji poznaje prilike u Zubinom Potoku, Centar za ekologiju i razvoj sporta uopšte nije osnovan kao pravno lice. Do istog zaključka može da se dođe i posmatrajući izveštaj RTS-a sa Vučićeve posete centru koji se nalazi na obali jezera Gazivode. Naime, u izveštaju se ističe da je „u toku formiranje nevladine organizacije Centar za ekologiju i razvoj sporta“.

Kako iz toga proizilazi da još uvek ne postoji pravno lice koje bi rukovodilo radom centra, ostaje nejasno kome je Vlada Srbije prosledila novac za njegovu izgradnju i opremanje. Pritom ne radi se o zanemarljivim sredstvima, pošto se u istom izveštaju RTS-a spominje iznos od oko 450.000 evra. Naime, Vlada Srbije je navodno u dva navrata, 2015. i 2017. godine, zaključcima odvojila novac za izgradnju centra.

U toku jučerašnjeg dana smo poslali pitanja Vladi Srbije, sa željom da otklonimo ove nedoumice oko trošenja budžetskih sredstava, ali kako nam odgovori još uvek nisu stigli ostali smo uskraćeni za odgovor na pitanje kome je Vlada Srbije prosledila novac, piše Danas.

Dodatnu zabunu oko budućeg rada Centra za ekologiju i razvoj sporta unosi i najava da će njome rukovoditi nevladina organizacija. Iz toga proističe da je Vlada Srbije dala novac za izgradnju i opremanje objekta u kojem će funkcionisati nevladina organizacija.

Kako je u izveštaju RTS-a navedeno da će u centru biti zaposleno 15 osoba, teško je oteti se utisku da se zapravo radi o nevladinoj organizaciji Vlade Srbije, zaključuje Danas.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...