David: Izjava o Miloševiću otkriva pravu suštinu Vučićeve vlasti u vezi sa Kosovom

600

BEOGRAD – Pisac i osnivač Beogradskog kruga, prve antiratne grupacije na samom početku rata devedestih, Filip David ocenio je za „Danas“ izjavu predsednika Vučića o Slobodanu Miloševiću kao skandaloznu. On je za ove dnevne novine istakao da zapravo ovakve izajve otkrivaju pravu suštinu i namere vlasti Aleksandra Vučića u vezi sa Kosovom.

„Iskreno, iz toga tako dugonajavljivanog „istorijskog govora“ zapamtio sam jedino rečenicu o Slobodanu Miloševiću kao „velikom lideru“. Reći tako nešto na Kosovu, posle svega što nam se dogodilo, baca pravo svetlo i na sadašnju vlast i na iskrenost da se učini nešto značajno i ozbiljno u odnosima sa Kosovom. Mnogo demagogije, malo stvarne želje“, zaključio je  Filip David za Danas.

Izjave o Miloševiću kao velikom lideru, očekivano, imale su ogroman odjek u regionu, s obzirom na sve na šta ime bivšeg srpskog diktatora asocira i upućuje.

Veličanje ratnog zločinca i diktatora Slobodana Miloševića, kao i veliko srpske politike koja je, tokom devedesetih godina, zavila u crno i osiromašila stotine hiljada ljudi u celoj bivšoj Jugoslaviji ali i u Srbiji, umesto ispostavljanja i predstavljanja tako dugoočekivanog i plana i rešenja kosovskog problema, obeležila je posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića nekadašnjoj južnoj srpskoj pokrajini proteklog vikenda.

„Milošević je bio veliki srpski lider, namere su mu svakako bile najbolje, ali su nam rezultati bili puno lošiji. Ne zato što je on to želio, već zato što želje nisu bile realne, a interese i težnje drugih naroda zanemarili smo i potcenili. I zbog toga smo platili najvišu i najtežu cenu. Nismo postali veći. Ili, bolje reći, nismo postali veći na onaj način na koji su neki to zamišljali. Danas, bez kapi krvi, bilo čije, jesmo“, rekao je prošlog vikenda Aleksandar Vučić.

 

 

 

 

 

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...