Brnabić se oglasila povodom tragedije na gradilištu i uputila apel političkim strankama

193

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ime Vlade Srbije saučešće porodicama radnika koji su danas stradali na gradilištu Beogradu na vodi i istovremeno apelovala na političke stranke da ovakve tragedije ne zloupotrebljavaju u političke svrhe.

„Ovo je velika tragedija, ali to je, nažalost, nešto što se dešava svugde u svetu, jer je građevina veoma visoko rizičan posao“, rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da podaci najrazvijenijih zemalja sveta pokazuju tragičan i zabrinjavajući trend.

Ona se pozvala na informacije da je u SAD, po poslednjim zvaničnim pdoacima iz 2016. čak 5.100 radnika izgubilo život na svom radnom mestu, što je u proseku više od 14 radnika dnevno.

Brnabić je apelovala na stranke i sve političke organizacije da ne zloupotrebljavaju ovakve tragedije u političke svrhe.

„Mislim da je neprimereno i strašno da se ovakve tragedije zloupotrebljavaju, kako bi se ostvario bilo kakav politički poen i vodila politička borba protiv neistomišljenika“, poručila je ona.

Inače, dvojica radnika poginula su danas na gradilištu “Beograda na vodi“, akda su pali sa 22. sprata objekta u izgradnji. Pretpostavlja se da su radnici pali zbog pucanja daske na kojoj su stajali, ali će istragom, koja sledi, biti utvrđen uzrok tragedije.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...