Odlučni u borbi protiv kriminala – pregledali gotovo pola miliona ljudi, vozila i prostorija

131

HAG – Gotovo pola miliona ljudi, vozila i prostorija pregledano je prošle nedelje tokom zajedničke akcije koju su koordinilasali EMPACT Fajerarms i Evropol u borbi protiv kriminala koji potiče sa Zapadnog Balkana.

Tokom četiri dana, 8.300 oficira iz 28 zemalja, Fronteksa i Interpola radili su u sedištu Evropola u Hagu u borbi protiv ilegalnog krijumčarenja vatrenog oružja, droge, ilegalne imigracije i falsifikovanja dokumenata, saopšteno je iz Evropola.

Pripremna faza počela je početkom 2018. i tokom te faze razmenjeno je više stotina informacija – o ljudima, telefonskih brojeva i dokumenata između svih partnera, uhapšeno je 32 osumnjičenih, zaplenjeno 102 komada vatrenog oružja i pretreseno 60 kuća.

Rezultati postignuti od 5. do 9. septembra su 148 uhapšenih, zaplena 159 komada vatrenog oružja, eksploziva i drugog oružja, kao i 286 kilograma droge, 22 zloupotrebe viza, 40 falsifikoavnih dokumenta, 612 nelegalnih ulazaka i 178 odbijenih ulazaka.

U operaciji, koju su koordinilasali EMPACT Fajerarms i Evropol, učestvovale su sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno sa 20 zemalja članica Evropola, Švajcarskom, SAD, Interpolom i Fronteksom.

Ukupno 482.014 ljudi, vozila, objekata i pošiljaka je provereno i u operacji je uhapšeno 180 osoba – 32 u preliminarnoj fazi i 148 tokom operativne faze, precizira se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...