Ponovo kordon razdvajao proteste ispred Predsedništva Srbije

147

Pristalice Građanskog bloka 381 danas su se, inače, po 14. put okupile u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, dok je u drugom delu parka održan skup koji su predvodili lider Srpske desnice Miša Vacić i predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić.

Između dve grupe se nalazio policijski kordon i nije došlo do fizičkih incidenata.

Lider Građanskog bloka i Pokreta slobodnih građana Saša Janković nije bio prisutan na skupu.

Tridesetak pristalica Građanskog pokreta 381 su došli do zgrade Predsedništva kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao i prethodnih nedelja postavili pitanja, a nosili su veliki transparent sa pitanjem „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“.

Predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni Dejan Bulatovic je preko megafona poručio da će se za dva meseca navršiti osam meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanović.

„Dokle će ginuti radnici ulicama Beograda… Zašto (Vučić) iz naftalina vadi (bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana) Miloševića? Da li je to uvod u podizanje spomenika Miloševiću u Beogradu?“, pitao je Bulatović.

Pristalice Građanskog bloka su Vučića pitale i „da li je ponosan što je 28 trudnica otpušteno iz Er Srbije“ i „da li je ponosan što u Srbiji živi sve manje ljudi“.

Nešto brojnija grupa koju su predvodili Spasić i Vacić su imali veliki transparent na kom je pored grba Srpske desnice pisalo „Hoćemo obavezni vojni rok!“.

Njihov skup je počeo guslarskom pesmom, a Spasić je pristalicama Građanskog bloka preko megafona poručio da „Janković preko Olivera Ivanovića skuplja političke poene, a da za njega nije uradio ništa dok je trunuo u zatvoru“.

Spasić je pristalicama Građanskog bloka poručio da ih „treba na kolac“ i da „20 ljudi ne može da ruši državu, nikada“.

Građanski blok 381, na čijem je čelu Janković, čine Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija – Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...