Potresne reči oca ubijenog Davida: Stvarao sam ovu državu, ona mi je ubila dete (VIDEO)

538

Davor Dragičević i predstavnici grupe „Pravda za Davida“ emitovali su danas na konferenciji za novinare video snimak izjava predstavnika MUP Republike Srpske, Okružnog tužilaštva Banjaluka i obducenta Željka Karana za koje navode da pokazuju brojne nelogičnosti tokom istrage smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

„Ovaj snimak prikazuje brojne nelogičnosti u istrazi o smrti Davida Dragičevića. Sve što su do sada uradili i rekli nije tačno. Ja znam šta je moje dete pilo, jelo i oblačilo, a toksikološki nalaz je sve dokazao“, rekao je Davor Dragičević.

On je ponovio svoje tvrdnje da je njegov sin otet, šest dana mučen, a potom položen u kanalizaciju Crkvena, istučući šta se sve može desiti svima onima koji su protiv osoba iz vlasti, a za koje on tvrdi da su saučesnici u ubistvu njegovog sina.

„Poruka svima, i vlasti i opoziciji i (predsedniku RS) Miloradu Dodiku i (premijerki) Željki Cvijanović je da ja nisam rušilac Republike Srpske. Ja sam stvarao ovu državu, a ova država je ubila moje dete“, rekao je Davor Dragičević, koji je ratni voni invalid.

On je ocenio da je potpuno svestan da će u predizborno vreme rasti pritisak na njega i ljude koji ga podržavaju.

„Ja gledam svog rasporenog sina, a oni svaki dan gledaju svoju decu“, rekao je Davor Dragičević, a potom je pušten film „Pravda za Davida – šest meseci posle“.

U tom filmu emitovane su izjave ministra policije RS Dragana Lukača, predsednika RS Milorada Dodika i patologa Željka Karana u vezi sa spornom konferencijom za novinare visokih predstavnika MUP RS, na kojoj je David Dragičević nazvan narkomanom i lopovom, a njegova smrt proglašena zadesnom.

Kasnije su Dodik i glavni okružni tužilac Želimira Lepir izjavili da je ta konferencija za novinare bila greška.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nadjeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića od samog početka tvrde da je njihov sin otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

U međuvremenu, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv dvojice krimi tehničara, koji su bili na uviđaju po pronalasku tela mladića i koji su uništili donji veš nastradalog, koji je mogao da bude jedan od ključnih dokaza o načinu na koji je David Dragičević ubijen.

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi „Pravda za Davida“, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Davor Dragičević je posle konferencije za novinare otišao do Okružnog tužilaštva, koje mu nije ustupilo spise i dokumenta koja se tiču slučaja ubistva njegovog sina.

On je posle toga novinarima rekao da je „sa ovom institucijom završio“.

„Sa Tužilaštvom sam danas završio. Rečeno mi je da je deo spisa predat jednom od članova moga advokatskog tima, Dušku Tomiću“, istakao je Davor Dragičević.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...