Saša Janković demantuje Borka Stefanovića

265

Netačna je izjava jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića dnevnom listu Blic da se sa Pokretom slobodnih građana, Sašom Jankovićem ili Građanskim blokom 381 razgovara “na više nivoa”, o ulasku u drugi opozicioni blok, saopštio je ovaj Pokret.

„Razgovori te vrste ne postoje, a spekulacije te vrste su neozbiljne, štetne i zbunjuju opozicionu javnost“, navodi PSG.

Iz GB 381 je više puta saopšteno da dve politički raznorodne opozicione grupacije treba i mogu da sarađuju na stvaranju uslova za fer izbore i smenu diktature, ali da postoje suštinske razlike u viđenju unutrašnjeg uređenja, spoljnopolitičkog položaja i budućnosti Srbije posle Vučića, i da bi njihovo ujedinjenje bilo neprirodno, lažno i neplodno.

„Različite vizije Srbije postoje vekovima. Svako ima pravo da slobodno izabere svoju. Ali od njih nikad nije mogla da nastane jedna, bez štete po Srbiju. Ujedinjenje suprotnih smerova na istom pravcu za rezultat ima nulu kretanja – zarobljeno društvo, zakočenu zemlju. To je u skorije vreme pokazala i politika “četiri stuba spoljne politike” i Vučićeva politika suvog opstanka na vlasti, svih smerova, a samo jednog pravca – na dole. Samo Srbija je jedna, a njenu budućnost čuva politički pluralizam. Vučić Srbiju ne sme vratiti u stanje predpolitičke zajednice“, navodi PSG u saopštenju.

Stefanović je u intervjuu Blicu govorio o planovima za skori ulazak Borisa Tadića u Savez za Srbiju, a upitan o Jankoviću, PSG i GB 381 rekao: “Vrata su im otvorena, razgovara se na više nivoa”, preneo je Blic.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...