„U svetu vraćaju svoja prirodna bogatstva a u Srbiji prodaju u bescenje“

Kupcem PKB-a proglašena je kompanija Al Dahra iz Iriga, koja je ponudila cenu od od oko 105 miliona evra

461

Opozicioni Savez za Srbiju je danas ocenio da treba obustaviti prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jer se prodajom prirodnih resursa ugrožava državni interes.

„Rasprodaja Srbije koja je u toku, a prodaja PKB-a je samo jedan deo toga, dovodi do nesagledivih posledica koje neće moći da poprave ni naredne generacije i za takvo ugrožavanje nacionalnih interesa neko će morati da odgovara“, navodi se u saopštenju Saveza.

Kupcem PKB-a proglašena je kompanija Al Dahra iz Iriga, koja je ponudila cenu od od oko 105 miliona evra.

Savez za Srbiju smatra da je „privatizacija PKB-a očigledno nameštena i radi se o krađi države jer se na tender za privatizaciju PKB-a i to po duplo manjoj ceni od procenjene, deset puta manjoj ceni od realne, prijavio samo jedan ponuđač, Al Dahra koja je poznata kao partner SNS-a“.

„Privatizacija PKB-a je nastavak prodaje prirodnih resursa Srbije što je nedopustivo. U svetu je trend da čak i one države koje su privatizovale svoja prirodna i privredna bogatstva, sada to polako vraćaju u svoje vlasništvo, a Srbija svoje vode, rudna bogatstva i poljoprivredno zemljište prodaje u bescenje i tako ugrožava celokupno stanovništvo“, ističe se u saopštenju Saveza sa Srbiju.

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je aktuelna vlast pronašla najbolje moguće rešenje za prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njegove radnike.

Odgovarajući na kritike opozicije da privatizaciju PKB-a treba obustaviti, SNS navodi da je „sramno i licemerno to što isti oni koji su sistemski uništavali PKB danas navodno brinu (o njemu)“.

„Paradoks je da Đilas, Jeremić, Janković, Boško Obradović i preostali članovi „Saveza za pljačku“, koji su vršili pljačkaške privatizacije i pola miliona ljudi ostavili na ulici i bez posla, danas napadaju privatizaciju PKB koji su svojom bahatošću zadužili za preko 40 miliona evra“, navodi gradski odbor SNS.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...