Huawei „opleo“ po Appleu: „Hvala vam što ostajete isti“

Za koga navijate ovde?

288

Nakon Appleovog događaja prošle nedelje, na kome smo videli tri nova modela iPhonea i Apple Watch 4, kompanija Huawei na Twitteru iskoristila to da potkači giganta iz Kupertina.

Kineska firma je u seriji tvitova na posprdan način zamerila Appleu što se ne menja dovoljno, odnosno što je nova generacija telefona skoro ista ko prethodna.

Huawei je to uradio u cilju da bi promovisao svoj najnoviji flagship, Mate 20. Doduše, Apple se nigde ne pominje, ali je iz jezika jasno o kome se radi. Jedan tvit kaže „Hvala što ostajete isti“, drugi navodi „Hvala što ste nam dozvolili da budemo pravi heroji godine. Vidimo se u Londonu 16. oktobra“.

Najočigledniji je onaj u kome piše „Hvala što nas podržavate kao inovatore“ uz kratku animaciju koja koristi skoro identičnu grafiku onom koju je Apple koristio za poziv medijima za svoj događaj.

Događaj u Londonu je samo jedan od većih u oktobru kada je tehnologija u pitanju. Ovo tvitovanje počelo je u četvrtak i nastavilo se i ovog vikenda.

Da li se slažete sa ovakvom taktikom? Huawei je u Srbiji jako popularan, jer je dostupan i ima odlične performanse. iPhone je uglavnom najbolji ili jedan od najboljih telefona koji postoje, ali je za većinu građana Srbije samo san zbog svoje cene, pogotovo u poslednje dve generacije.

Pogledajte:

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...